Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2025

BUCATINI ALL' CARUSO


  • Πριν 152 χρόνια μια μέρα σαν και σήμερα, στις 25 Φεβρουαρίου 1873, γεννήθηκε στην Νάπολι, ο μέγας Enrico CARUSO.
  • Ο καλύτερος (μακράν για μένα) ίσως, τενόρος όλων των εποχών, που τραγούδησε στις μεγαλύτερες όπερες του κόσμου, μ’ ένα ευρύ ρεπερτόριο από το λυρικό μέχρι το δραματικό. 
  • Εραστής του καλού ντυσίματος, των αρωμάτων, έκανε τουλάχιστον δυο μπάνια την ημέρα και αγαπούσε την καλή παρέα. 
  • Ήταν προληπτικός και πάντα κουβάλαγε πάνω του διάφορα φενγκ σούι, για να του φέρνουν καλοτυχία!
  • Ήταν ένας φανατικός Tifosi των Partenopei.
  • Ήταν χαρτοπαίχτης, αλλά και φανατικός συλλέκτης... γραμματοσήμων, νομισμάτων και ρολογιών. 
  • Ήταν πολύ καλός στο σχέδιο, και έχουν σωθεί πολλά σκίτσα φίλων του, αλλά και αυτοπροσωπογραφίες. 
  • Κάπνιζε βαριά Αιγυπτιακά τσιγάρα και η συνήθεια αυτή σε συνδυασμό με την έλλειψη άσκησης και το βαρύ καλλιτεχνικό του πρόγραμμα, συνέτειναν στην κακή υγεία του τελευταίου χρόνου της ζωής του, που τον οδήγησε στο θάνατο του, σε ηλικία 49 μόλις ετών.
  • Ο μεγάλος τενόρος, λάτρευε το καλό φαγητό και ως καταναλωτής και ως κατασκευαστής, έχοντας μας αφήσει κληρονομιά την Cucina Caruso, με διάφορες συνταγές μαγειρικής που φέρουν τιμητικά το όνομα του.  
BUCATINI, a la ENRICO CARUSO

Η παρακάτω συνταγή με το όνομα του, αφού είναι δικιά του παραλλαγή, εμπνευσμένη από τη φτωχή (απλά υλικά) αλλά νόστιμη κουζίνα της ιδιαίτερης του πατρίδας και της Νότιας Ιταλίας. Την συνόδευε με κόκκινο κρασί Chianti, από την Τοσκάνη.

ΥΛΙΚΑ

Ένα χαρτί μπουκατίνι (το χοντρό μακαρόνι Νο9 με τρύπα), φρέσκες τομάτες κατά βούληση, 1 πιπεριά (ότι χρώμα σας αρέσει) και μια καυτερή, 2 σκελίδες σκόρδο, ρίγανη, 1 κουταλάκι ζάχαρη, βασιλικός, μαϊντανός, 3-4 κολοκυθάκια ή όσα θέλουμε τέλος πάντων και λάδι, αλεύρι, αλάτι, πιπέρι.

ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

  1. Σοτάρουμε στο λάδι το σκόρδο (κάθε σκελίδα κομμένη στα 4) μαζί με την ζάχαρη.
  2. Όταν αρχίσουν να ξανθίζουν προσθέτουμε την πιπεριά και τις ξεφλουδισμένες τομάτες κομμένες σε χοντρά κομμάτια.
  3. Δυναμώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τη ρίγανη, την καυτερή πιπεριά, τον βασιλικό και μαγειρεύουμε.
  4. Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε ροδέλες, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε.
  5. Βράζουμε τα μπουκατίνι al dente.

ΣΥΝΘΕΣΗ

Σε μια πιατέλα τοποθετούμε την πάστα, περιχύνουμε με τη σάλτσα και γαρνίρουμε με τα κολοκυθάκια και μαϊντανό ψιλοκομμένο.

════ ═ ═ ═ ════

✅ Η πάστα είναι εύκολη, γρήγορη, οικονομική και νόστιμη... Δοκιμάστε την με Αγιωργίτικο, είναι εξίσου τέλειο με το Chianti (ίσως και καλύτερο! 😉)

✅ Και κάτι τελευταίο... η μάνα μου έφτιαχνε την ίδια αυτή μακαρονάδα, αλλά την έλεγε... ορφανή! 🤭

𝗕𝗨𝗢𝗡 𝗔𝗣𝗣𝗘𝗧𝗜𝗧𝗢!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου